Володимир Рубан арештований на два місяці

14:38, 09.03.2018
Володимир Рубан арештований на два місяці

(Фото: Facebook Сергія Стеценка)

Шевченківський суд Києва арештував переговорника зі звільнення полоненими Володимира Рубана, спійманого з арсеналом зброї на лінії розмежування, на два місяці (до 6 травня) без альтернативи внесення застави. Рубан має право подати апеляцію протягом 5 днів.

 

Депутат Надія Савченко з'явилася на засідання суду і попросила суд відпустити Рубана на поруки.

 

Як повідомляла "УМ", Володимира Рубана затримали з арсеналом зброї на КПВВ "Майорське" у Донецькій області.
 
 
При собі у Рубана був арсенал зброї: ящики ручних гранат, гранат для підствольних і автоматичних гранатометів, осколкові загороджувальні міни, кумулятивні заряди РПГ-7, детонатори різних типів, ручні гранатомети РПГ -22, 120-мм міни, міномет калібру 50 мм з боєкомплектом, автомати і ручні кулемети, десятки тисяч патронів.
 
 
Служба безпеки України повідомила Рубана про підозру у плануванні замаху на президента Петра Порошенка, незаконному поводженні зі зброєю та підготовці теракту.
 
 
В офіційній підозрі йдеться про те, що планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлових будинків. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутні на засіданні ВР.
 
 
Сам Рубан відкринув звинувачення у підготовці теракту в Києві і замаху. Рубан заявив, що думав, що везе в автомобілі меблі і, що його підставили.