Чеботар добився зняття арешту з нерухомості у справі рюкзаків МВС

15:31, 23.01.2018
Чеботар добився зняття арешту з нерухомості у справі рюкзаків МВС

Сергій Чеботар у суді.

Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про арешт квартири і двох будинків колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря та його дружини.

 

Про це йдеться в ухвалі суду від 15 січня, оприлюдненої в Єдиному реєстрі судових рішень цими днями.

 

У документі зазначається, що під час розгляду апеляційної скарги щодо скасування арешту на це майно суд встановив, що слідчим суддею Солом'янського райсуду при прийнятті ухвали про накладення арешту на майно “були допущені істотні порушення кримінального процесуального закону”.

 

"Ухвалу слідчого судді Солом'янського районного суду від 2 листопада 2017 року, якою задоволено клопотання детектива НАБУ Мельника А.Г. та накладено арешт на майно, що перебуває у спільній сумісній власності підозрюваного ОСОБА_5 (Чеботар - ред.) та його дружини ОСОБА_7, а саме: - квартиру, що належить на праві власності ОСОБА_5 та ОСОБА_7; житловий будинок, що належить на праві власності ОСОБА_7; житловий будинок, що належить ОСОБА_7, - скасувати. Матеріали справи направити до Солом'янського районного суду міста Києва на новий розгляд", - йдеться в ухвалі суду.

 

У документі уточнюється, що у матеріалах провадження був відсутній журнал судового засідання та технічний носій, на якому зафіксовано судове провадження, а це визнається згідно з п. 7 ч. 2 ст. 412 КПК України істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону та є підставою для безумовного скасування оскаржуваного судового рішення з призначенням нового розгляду в суді першої інстанції згідно п. 1 ч. 1 ст. 415 КПК України.

 

Як повідомляла «УМ», 31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

 

За версією слідства, ці особи причетні до закупівлі в 2015 році коштом Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був доставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, унаслідок чого державі завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

 

1 листопада Солом'янський районний суд обрав Чеботарю запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання без зобов'язання носити електронний браслет.

 

15 листопада 2017 року Апеляційний суд Києва відмовився арештовувати Чеботаря.