Пол Манафорт подорожував світом із декількома паспортами та телефоном із фіктивною реєстрацією

10:49, 05.11.2017
Пол Манафорт подорожував світом із декількома паспортами та телефоном із фіктивною реєстрацією

Пол Манафорт зареєстрував телефон на свого брата для закордонних поїздок (фото із відкритих джерел)

У політконсультанта Пола Манафорта, якому висунули звинувачення по 12 пунктах після співпраці із Віктором Януковичем, слідчі знайшли 3 паспорти та мобільний телефон, зареєстрований під фіктивним іменем. Адвокати Пола Манафорта пояснили, що це робилося для анонімності та захисту переписки політконсультанта із клієнтами, коли Манафорт їздив різними країнами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Адвокати Пола Манафорта заявили, що він справді використовував два паспорти: один для поїздок, для "надання з заявами на отримання візи в деякі зарубіжні країни".

При цьому щодо третього паспорта, то історія заплутаніша. За інформацією від адвокатів, Пол Манафорт загубив перший паспорт, тому виготовив новий (третій). Нібито загублений документ знайшовся через місяць, але чому Манафорт залишив його у себе та яким чином отримав другий паспорт, не повідомляється.

Зазначається, що Пол Манафорт подорожував до Китаю і в інші країни з телефоном, зареєстрованим його брата, щоб хотів зберегти конфіденційність, працюючи політичним консультантом для високопоставлених клієнтів.

"Для багатьох громадян США, які виїжджають за кордон у справах і на відпочинок, широко поширена практика захисту від можливих зломів і конфіскації їхніх електронних пристроїв і даних", - дали письмові пояснення до федерального суду адвокати Манафорта.

Нагадаємо, Пол Манафорт та його соратник Рік Гейтс перебувають під домашнім арештом. Їх звинувачують у відмиванні коштів, лобіюванні інтересів Віктора Януковича та його уряду в США без відповідної реєстрації та інших злочинах.

Слідчі вважають, що наявність у Пола Манафорта 3 паспорті свідчить про потенційну загрозу втечі політконсультанта закордон.

Пол Манафорт був керівником передвиборчого штабу Дональда Трампа, але пішов із посади після скандалу із "тіньовою бухгалтерією" Віктора Януковича, знайденою в Межигір’ї. Розслідування діяльності Манафорта розпочалося у контексті втручання Росії у вибори президента США, які проводить парламент Америки.