Сергій Князєв нарахував 300 тисяч розкритих Нацполіцією злочинів

11:00, 04.08.2017
Сергій Князєв нарахував 300 тисяч розкритих Нацполіцією злочинів

Поліцейські України святкують свою другу річницю. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Князєва)

Глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що реформованою Національною поліцією було розкрито більше 300 тисяч злочинів протягом двох останніх років.

 

Про це пан Князєв написав з нагоди другої річниці стоврення Нацполіції у Facebook  в п’ятницю.

 

"Понад 300 тисяч розкритих злочинів, 180 тисяч затриманих злочинців, ми досягли більше 40% вашої довіри", - написав керманич Нацполіції.

 

На його думку, "процес формування Національної поліції був дуже складним: стара система не виправдала себе, і два роки тому ми починали з нуля в атмосфері тотальної недовіри з боку суспільства, в умовах війни та терористичної загрози".

 

Водночас, згідно з даними компанії TNS-Україна, станом на березень 2017 року Національній поліції довіряло 43.5% українців, а підрозділу Патрульної поліції - 53% респондентів.

 

При цьому, за два роки трапилося й кілька інцидентів, пов'язаних з поліцією, наприклад перестрілка між працівниками КОРД та поліції охорони, внаслідок чого загинуло п'ятеро правоохоронців у селі Княжичі під Києвом.

 

4 серпня в Києві заплановані урочистості до другої річниці створення Національної поліції. Зокрема на Софійській площі організовано фотовиставку "До і після" про те, ким працювали нинішні поліцейські до служби.

 

"У рамках соціального проекту "Здійснити мрію" чотирирічному хлопчику, який наразі проходить складне лікування, буде вручений особистий жетон з написом", - додають у прес-службі Нацполіції.