В Україні арештовано майно втікача Клименка і його компаній на 6 млрд

11:36, 28.07.2017
В Україні арештовано майно втікача Клименка і його компаній на 6 млрд

Олександр Клименко, попри втечу, продовжував "заробляти" в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що сума арештованого майна колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка та його дочірніх компаній сягає 6 мільярдів гривень.

 

Про це Луценко повідомив у своєму Facebook  в п’ятницю.

 

Генпрокурор зазначив, що у рамках розслідування справи втікача Клименка під вартою залишаються 9 людей, а ще 18 - під заставою на загальну суму 59 млн гривень.

 

"Майно підозрюваних арештовано на суму 900 млн. грн. Сума арештованого майна О. Клименка та його афілійованих компаній сягає ще 6 млрд грн", - наголосив Луценко.

 

За його словами, військові прокурори ГПУ взяли участь у розгляді у судах 258 клопотань. При цьому суд задовольнив усі 163 з них, які стосувались накладення арешту на майно підозрюваних.

 

При цьому, Головна військова прокуратура у ході розслідування кримінальної справи відносно злочинної організації екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка оголосила підозру 46 особам.

 

"За проміжними результатами підозру оголошено 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам екс-міністр доходів і зборів О. Клименко", - повідомив Генпрокурор.

 

 

Нагадаємо, за даними Генпрокуратури, колишній президент Віктор Янукович разом з екс-міністром Олександром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь так званої «сім’ї Януковича».

 

Як повідомляла «УМ», 14 липня Головна військова прокуратура спільно з Департаментом захисту Нацполіції та спецпідрозділом "Корд" провели обшуки у справі Януковича-Клименка.

 

Зокрема у офісному центрі "Гулівер" у Києві було виявлено таємний офіс банку Клименка "Юнісон".