Бачення метелика: акторка Рита Бурковська приєдналася до лав ЗСУ

17:31, 22.09.2024
Бачення метелика: акторка Рита Бурковська приєдналася до лав ЗСУ

Маргарита Бурковська поділилася першою світлиною в лавах ЗСУ. (nstagram.com/ritaburkovska)

Акторка Маргарита Бурковська приєдналася до лав ЗСУ і вже склала військову присягу на вірність українському народові.

 

Як інформує Україна молода, про це Маргарита Бурковська повідомила в Instagram у неділю.

 

«Присягу склала. Отже, я приєдналася до ЗСУ. Напевно ви знаєте, що я акторка. Останні 2.5 роки я працювала з медіа.

 

Ми зробили багато корисних речей і важливих історій. Я багато чого навчилась у найкращих журналістів. Ці скіли вже не пропадуть. Але час брати більшу відповідальність на себе і я це роблю з радістю», написала акторка.

 

І додала: «Не знаю, що принесе мені моє рішення, але точно знаю, що в цей історичний час, це єдине правильне рішення і я рада, що нарешті його ухвалила і маю честь служити серед кращих».

 

За її словами, приєднатися до війська її надихнуло інтервʼю керівниці медслужби Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Вікторії Ковач.

 

Пані Бурковська наголосила, що їй «теж дуже хочеться зніматись в кіно, тусуватися, займатись своїми справами», але вона вважає, що зараз це «не дуже на часі». Водночас акторка впевнена, що в її житті «ще буде кіно».

 

Зауважимо, що акторка здобула популярність після виконання головної ролі в стрічці про російсько-українську війну «Бачення метелика».

 

Фільм розповідає про аеророзвідницю з позивним Метелик. У 2023 році в Нідерландах Бурковська здобула перемогу на церемонії Septimius Awards у категорії «Найкраща європейська акторка» за виконання цієї ролі.

 

Нагадаємо, з перших днів великої війни багато українських зірок стали на захист держави. Серед них, зокрема, фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський, фронтмен «Антитіл» Тарас Тополя, Фагот із ТНМК та інші.

 

Хтось із них згодом повернувся до цивільного життя й продовжує свою творчу діяльність, влаштовуючи, наприклад, благодійні концерти, а хтось служить і досі.

 

Як повідомляла «УМ», влітку письменник та співак Сергій Жадан приєднався до лав бригади Нацгвардії «Хартія» і пройшов вишкіл.