У Львові тисячі людей попрощалися з Іриною Фаріон, фото

18:33, 22.07.2024
У Львові тисячі людей попрощалися з Іриною Фаріон, фото

Попрощатися з Іриною Фаріон прийшли учні, друзі, родина, громадськість та усі, кому вона була небайдужа. (Фото Львівької ОВА)

Тисячі людей з різних міст віддали останню шану громадській діячці та мовознавиці Ірині Фаріон під час церемонії прощання та чину похорону у Львові 22 липня.

 

Після поминальної панахиди у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла похоронна процесія вирушила на Личаківське кладовище, де і поховали колишню народну депутатку від ВО «Свобода».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у соцмережах в понеділок.

 

«Вона безмежно любила Україну, віддано захищала її мову, культуру та звичаї, навчала й надихала мільйони українці», - зазначив посадовець.

 

 

Попрощатися з Іриною Дмитрівною та провести її в останню путь прийшли зокрема представники влади, учні, друзі, родина, громадськість та усі, кому вона була небайдужа.

 

 

Спочиватиме Ірина Фаріон на центральній алеї поля № 22 на Личаківському кладовищі (неподалік могили Володимира Івасюка).

 

 

«Щирі співчуття рідним, близьким та всім, хто любив і поважав її. Це непоправна втрата для Львова та всієї України», – написав очільник Львівщини.

 

Козицький додав, що впевнений, що вбивця буде знайдений і покараний.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цинічне вбивство Ірини Фаріон виглядає як продумана спецоперація ворога