Хореограф Антон Смецький поліг у бою

09:36, 25.06.2024
Хореограф Антон Смецький поліг у бою

Антон Смецький після протезвання повернувся на фронт. (Фото: facebook.com/oksana.myschyshyn)

Під час виконання бойового завдання на війні з російськими окупантами загинув український хореограф і солдат Антон Смецький.

 

Свого часу він вдруге повернувся на службу, після ампутації ноги.

 

Як інформує УМ,  про це повідомила представниця Корпусу Військових Капеланів ХСП Оксана Мищишин у Фейсбуці. Згодом смерть хореографа підтвердила і його дружина.

 

"Я казала йому, що напевно без нього перемога не прийде… Коли він їхав набирати собі команду, то порадила сказати, що все буде вибухати, а москалі бігати і суєтитися, - все, як хлопці люблять… І він ніколи не жалівся.

 

А єдине величезне бажання було - побачитися з жінкою і дитиною. Він як падаюча палаюча зірка на темному непроглядному небі людського болю осяював усе своїм життям до останнього моменту і подиху. Про нього дооовго памʼятали усі медпрацівники усіх медичних установ, де через конвейєр таке мало можливе, а він усім залітав у серце. Вічна памʼять герою", - написала Мищишин.

 

 

Антон Смецький до початку повномасштабної війни як хореограф співпрацював з багатьма українськими артистами, зокрема з Іриною Білик та Дмитром Коляденком.

 

«Вчора я дізналася, що Антон загинув на фронті, але не вірила, і сьогодні остаточно зрозуміла, що мій друг вже ніколи не станцює зі мною свій найкращий танок… Лети, прекрасна Душа!!! Всі твої слова і думки залишаться назавжди у моєму серці.

 

Місяць тому у палаці „Україна“ люди аплодували тобі, стоячи… Сьогодні ми всі проводжаємо тебе, як Героя і великого Артиста!» — написала на своїй сторінці у Фейсбук Ірина Білик.

 

 

У свою чергу у своєму дописі Національний палац мистецтв «Україна» у Фейсбуці зазначив:

 

«Як боляче, коли ідуть найкращі… Загинув, виконуючи бойове завдання, Антон Смецький. Антон пішов на фронт з початку війни. Він втратив ногу, зробив протезування та пішов знову, хоча мав змогу і не іти. Але він просто не зміг залишити своїх побратимів та свою країну!

 

Ще місяць тому він стояв на сцені Палацу «Україна», вітав Мирослава Михайловича Вантуха з Ювілеєм».

 

З початку повномасштабного вторгнення Смецький приєднався до лав ЗСУ: спочатку вступив у київську тероборону, а пізніше мобілізувався сапером до 116-ї окремої механізованої бригади у Запоріжжі.

 

Під час штурму на Запорізькому напрямку у вересні 2023 року підірвався на міні та пережив ампутацію ноги. Після проходження протезування у центрі Superhumans і тривалої реабілітації вирішив повернутися на фронт.

 

Після війни мріяв знову ставити шоу та відкрити дитячу школу танців.

 

 

Як повідомляла УМ, на фронті загинув відомий активіст, сержант Павло Петриченко.