У Маріуполі рашисти знесли частину драмтеатру як доказ бомбардування

12:29, 23.12.2022
У Маріуполі рашисти знесли частину драмтеатру як доказ бомбардування

Розбомблений росією Драмтеатр у Маріуполі.

Більшу частину будівлі драматичного театру Маріуполя демонтувати російські окупанти. У березні тут загинуло близько 300 людей внаслідок російського авіаційного удару.

 

Як інформує УМ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram та радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram

 

«Маріупольського драмтеатру більше не існує. Окупанти знищують сліди своїх злочинів, і їм абсолютно все одно чи це культурна пам'ятка чи прсто надбання іншої культури.

 

Притягнення до відповідальності злочинців має бути неминучим», - написав Ткаченко.

 

Водночас радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомляє, що російські окупанти демонтують саме ту частину драмтеатру, яка є доказом бомбардування.

 

«Повному демонтажу підлягає задня та центральна частина театру, проте фронтальну залишать цілою, як "основу реконструкції". Тобто демонтується лише ті частини будівлі, які доводять бомбардування, а не вигаданий пропагандою підрив зсередини», - написав Андрющенко.

 

Нагадаємо, що 16 березня окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися біженці, які втратили домівку.

 

Маріупольська міська рада повідомляла, що в Драматичному театрі внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей.

 

У рф заперечують свій воєнний злочин, незважаючи на висновки міжнародних організацій, та стверджують, що театр було заміновано українською стороную, а вибух стався зсередини.

 

Як повідомляла УМ, окупанти Маріуполя планують знести «Азовсталь».