У Празі з'явилася скульптура у вигляді Путіна-щура, що перекриває газову трубу

14:22, 06.12.2022
У Празі з'явилася скульптура у вигляді Путіна-щура, що перекриває газову трубу

У Празі встановили скульптуру путіна- гобліна, на виручені кошти закуплять зброю для ЗСУ (Фото: Радіо Прага)

Скульптуру Путіна у вигляді щура, що перекриває газову трубу, встановили у Чехії в Празі. Інсталяція з'явилася поряд з місцем, де раніше стояв пам'ятник маршалу Конєву.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Радіо Прага.

 

Скульптура було створена Душаном Досталом у рамках міжнародної зустрічі художників-ковалів. Однією рукою путін закручує газовий кран, інша завмерла в нацистському привітанні.

 

Інсталяція також покликана підтримати ініціативу щодо відключення будівель російського посольства у Празі від джерел енергії.

 

 

В останні тижні Росія все більше уваги приділяла руйнуванню енергетичної інфраструктури України, що ускладнює життя мільйонів мирних жителів.

 

«Ми вирішили встановити цю скульптуру, бо вважаємо за необхідне розворушити громадськість у Чехії, і надіслати сигнал Україні та Росії про те, що чехам не все одно, що відбувається в Україні», – пояснив один із ініціаторів акції бізнесмен та меценат Далібор Дедек. 

 

 

Він також займається платформою «Подарунок Путіну», яка здійснює закупівлю військової техніки для української армії. 

 

Автори збирають гроші на допомогу ЗСУ та підписи за видалення посольства РФ із празького району Бубенеч.

 

Через місяць «Путіна-щура» продадуть з аукціону, а виручені кошти спрямують українській армії, зазначає видання.  

 

Нагадаємо, недавно у чеському місті Літомержиці невідомий розмалював постамент пам’ятника полеглим червоноармійцям, візуально перетворивши його на пральну машину.

 

Ще раніше, 30 жовтня, у столиці Чехії пройшов багатотисячний мітинг на підтримку України.

 

Як повідомляла УМ, кандидат  у парламент Тайваню Дуан Тіпей для передвиборчої кампанії використав білборди з акцентом на вторгнення росії в Україну.Зокрема, на своїх агітаційних білбордах він принизив путіна на противагу Зеленському, якому засвідчив свою підтримку.