Бельгія передасть закладам культури України генератори на суму €150 тисяч

17:40, 28.11.2022
Бельгія передасть закладам культури України генератори на суму €150 тисяч

Київ та Брюсель домовилися про важливу співпрацю

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Бельгія надасть генераторів та 150 тис. євро допомоги, тим самим підтримає заклади культури України. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба МКІП

 

Наголошується, що відповідні домовленості були досягнуті під час візиту до Києва міністра закордонних справ, європейських справ і зовнішньої торгівлі та федеральних установ культури Бельгії Аджи Лябіб.

 

«У ході зустрічі ми домовились про важливу співпрацю: українські сезони культури в Бельгії, постачання генераторів нашим закладам та медіа для зими, поширення заборони російської пропаганди, допомогу в збереженні української культурної спадщини та допомога у розмірі 150 тисяч євро культурній сфері», – повідомив Ткаченко.

 

 

Крім того, за інформацією міністра, Брюссель надасть нову гуманітарну та військову допомогу Україні і долучиться до гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

 

 

Як відомо, очільник МКІП Олександр Ткаченко обговорив з міністром культури Чехії Мартіном Баксою порядок денний прийдешньої зустрічі Ради Міністрів культури ЄС, серед тем якої буде протидія інформаційним атакам рф й підтримка України в культурній сфері.