Довженконіана: правоохоронці разом з новопризначеною директоркою знову відвідали Центр

16:43, 11.11.2022
Довженконіана: правоохоронці разом з новопризначеною директоркою знову відвідали Центр

Багатостраждальний Довженко-Центр потерпає від намагаль "реорганізації" Держкіном. (Фото: Фейсбук Довженко-Центр)

Прокуратура, Служба безпеки України та поліція – представники цих силових відомств знову приїхали у Довженко-Центр, де 10 листопада проводилися обшуки.

 

Як інформує УМ, про це 11 листопада повідомили на сторінці Центру у Facebook.

 

Разом зі слідчими у Центр приїхала новопризначена в.о директорки Юлія Каждан, яку раніше співробітники не пускали до будівлі.

 

11 листопада у п’ятницю у Довженко-Центрі – неробочий день, оскільки структура перейшла на чотирьохденний робочий тиждень через недофінансування.

 

 

"Слідчі чогось чекають перед дверима першого поверху разом з Юлією Каждан. Заступник Голови Державного агентства України з питань кіно Максим Александров теж тут. Можливо обирають, які двері вибивати", – так описали у Центрі події ранку 11 листопада.

 

Утім, пізніше правоохоронці знову призупинили слідчі дії, оскільки працівники Довженко-Центру були відсутні на робочих місцях.

 

Силовики, Юлія Каждан та представники Держкіно покинули будівлю.

 

Нагадаємо, 10 листопада у Довженко-Центрі, де розташований найбільший український кіноархів, проводили слідчі дії і обшуки. У СБУ зазначили, що одному із колишніх посадовців Центру готується повідомлення про підозру у зловживанні владою або службовим становищем. Йдеться про колишнього директора Довженко-Центру Івана Козленка.

 

Як повідомляла УМ, Довженко-центр позивається до Держкіно у суді через реорганізацію.