У Маріуполі окупанти хочуть відкрити розбомблений драмтеатр – Андрущенко

11:08, 14.06.2022
У Маріуполі окупанти хочуть відкрити розбомблений драмтеатр – Андрущенко

Розбомблений драмтеатр у Маріуполі. (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

У розбомбленому Драматичному театрі Маріуполя російські окупанти мають намір відкрити новий сезон вже у вересні.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 14 червня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram

 

Андрющенко цитує офіційне повідомлення від окупаційної адміністрації:

 

"Драмтеатр у Маріуполі має відкритися 10 вересня, новий сезон відкриється двома-трьома танцювальними та естрадно-концертними номерами, а також театральною постановкою".

 

«Танок на кістках, вистава на могильнику. І все організують окупанти разом з колаборантами. Коли наступного разу цинічна Росія почне знов щось волати про гуманізм, просто згадайте це повідомлення. МраZота», - додав Андрущенко.

 

Нагадаємо, що 16 березня окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися біженці, які втратили домівку. Перед та позаду будівлі драматичного театру в Маріуполі були написи великими літерами "Дети" для пілотів авіації, але загарбників це не зупинило.

 

В кінці квітня стало відомо, що в Маріуполі окупанти зачищають завали розбомбленого російськими військами Драматичного театру, знайдені тіла вивозять в селище Мангуш, де звалюють в траншею.

 

Розслідування Associated Press зазначає, що напад росіян на Драмтеатр у Маріуполі насправді був набагато смертоноснішим, ніж передбачалося, внаслідок чого загинуло близько 600 людей усередині та зовні будівлі.

 

Як повідомляла УМ, в Маріуполі на міні підірвався трактор із рашистами, які розбирали завали біля ТЦ. Загинули двоє російських рятувальників та військовий.