Відомий художник та іконописець Остап Лозинський помер у Львові

16:30, 06.01.2022
Відомий художник та іконописець Остап Лозинський помер у Львові

Щороку Лозинський організовував «Різдво в Остапа» і збирав у своїй квартирі близько 300 колядників. (facebook.com/andriy.sadovyi)

Відомий художник та іконописець Остап Лозинський відійшов у вічність у віці 38 років у Львові у переддень Різдва, 6 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у Фейсбук у четвер.

 

«Кажуть, коли людина покидає цей світ у такі великі свята, то вона одразу потрапляє до раю. Нехай Остапу там буде світло і добре. А його роботи, як і пам’ять про нього, житимуть вічно», - написав мер Львова Андрій Садовий.

 

Відомо, що Остап Лозинський - український художник та іконописець.

 

Народився у квітні 1983 року у Львові та закінчив Львівський державний коледж декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша і Львівську національну академію мистецтв. Вчився на аспірантурі Інституту народознавства НАН України.

 

Художник Роман Зілінко в коментарі місцевому виданню Tvoemisto.tv розповів, що Лозинський помер внаслідок ускладнень від коронавірусу. Він лікувався у Центрі легеневого здоров'я, а перед тим - у лікарні швидкої допомоги.

 

Остап Лозинський був куратором та співкуратором виставкових та видавничих проектів, ініціатором навчальних програм, майстер-класів та мультимедійних продуктів, співавтором постійних експозицій в Національного музею у Львові ім. А. Шептицького.

 

Учасник групових та персональних виставок в Україні і закордоном.

 

Щороку він організовував «Різдво в Остапа» і збирав у своїй квартирі близько 300 колядників.

 

Читайте також : «Три роки тому ПЦУ отримала Томос про Автокефалію».