Українські «Погані дороги» не пройшли до шорт-листа премії «Оскар»

12:33, 22.12.2021
Українські «Погані дороги» не пройшли до шорт-листа премії «Оскар»

Фільм «Погані дороги» не зможе боротися за "Оскар".

Американська кіноакадемія, яка присуджує премію «Оскар», оголосила шорт-листи у 10 номінаціях.

 

Українська стрічка «Погані дороги», яка брала участь у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», не потрапила до шорт-листу.

 

Як інформує УМ, це видно з інформації на сайті кіноакадемії.

 

До шорт-листу у цій номінації потрапили 15 фільмів. Загалом у ній брали участь 92 стрічки. До шорт-листу увійшли фільми з Австрії, Бельгії, Бутану, Данії, Фінляндії, Німеччини, Ісландії, Ірану, Італії, Японії, Косова, Мексики, Норвегії, Панами та Іспанії.

 

Також академіки оголосили шорт-листи у номінаціях «Найкращий документальний фільм», «Найкраща музика», «Найкращий саундтрек», «Найкращий анімаційний фільм» та інші.

 

Загалом усіх номінантів на «Оскар» кіноакадеміки планують оголосити 8 лютого 2022 року, а сама церемонія вручення запланована на 27 березня.

 

Водночас 15 грудня стало відомо, що фільм «Погані дороги» придбала міжнародна стримінгова платформа HBO. Це означає, що він буде доступний для європейських глядачів HBO GO.

 

Найкращим фільмом року за версією кінопремії «Оскар» 2021 року було визнано драму американської режисерки китайського походження Хлої Чжао «Земля кочівників» . Чжао отримала перемогу в номінації «Найкращий режисер», а акторка фільму Френсіс Макдорманд — «Оскар» за найкращу жіночу роль.

 

Як повідомляла УМ, український фільм «Погані дороги» сценаристки Наталки Ворожбит увійшов до лонг-листа 94-ї премії «Оскар» у номінації «Найкращий іноземний фільм».