«Погані дороги»: фільм Наталки Ворожбит увійшов до лонг-листа премії «Оскар»

22:48, 07.12.2021
«Погані дороги»: фільм Наталки Ворожбит увійшов до лонг-листа премії «Оскар»

Фільм складається з п'яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. (facebook.com/BadRoads2020)

Український фільм «Погані дороги» сценаристки Наталки Ворожбит увійшов до лонг-листа 94-ї премії «Оскар» у номінації «Найкращий іноземний фільм».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, а також Держкіно України. 

 

У лонг-листі премії «Оскар» 93 стрічки, шорт-лист із 15 номінантів оголосять 21 грудня.

 

Олександр Ткаченко розповів, що не здивований, що стрічка потрапила до лонг-листу премії «Оскар», адже він вважає, що українське кіно набирає обертів і щоразу показує новий рівень якості. І з боку зйомки, і з боку сценарію.

 

“Вітаю команду фільму із цим досягненням і бажаю отримати статуетку. Венеційський фестиваль вже пройшли, тож чекаємо на результати журі Американської кіноакадемії”, - підкреслив міністр.

 

 

Сценарій стрічки заснований на документальних історіях, які авторка зібрала на Сході України під час роботи над стрічкою "Кіборги".

 

Фільм складається з п'яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування: «П’ять розбитих доріг – п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних».

 

Переглянути український фільм-претендент на Оскар "Погані дороги" можна в онлайні на платформі Takflix.com.

 

Фільм доступний в дубляжі та мовою оригіналу з субтитрами на території України.

 

 

Як повідомляла «УМ», днями відбулася телепрем’єра історичного фільму «Фортеця Хаджибей».