Зеленський про західну зброю: з 14 нових бригад навіть 4 не укомплектували

18:44, 15.09.2024
Зеленський про західну зброю: з 14 нових бригад навіть 4 не укомплектували

Зеленський не задоволений темпами комплектування нових бриад озброєнням. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україні не вистачає озброєння від західних партнерів для комплектації нових бригад, створених під час мобілізації.

 

За його даними, за рахунок іноземної допомоги Україна розраховувала укомплектувати 14 бойових бригад, але не вийшло оснастити - навіть чотири.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав в інтерв'ю журналісту Фаріду Закарії на CNN.

 

Президент відповів на запитання, чому навіть після допомоги США та Євросоюзу, українським військовим досі бракує снарядів. Мовляв, постачання озброєння відбувається повільно.

 

"Дуже багато причин. По-перше, це (постачання озброєння, - ред.) відбувається досить повільно.

 

По-друге, нам потрібно укомплектувати 14 бригад - досі в нас цього немає. Із цього пакета бригад ми не оснастили навіть чотири... Тому нам потрібно внутрішнє виробництво дронів. Його недостатньо, але ми це зробили", - сказав Зеленський.

 

За його словами, поки рішення про надання допомоги на $61 млрд ухвалювалося Конгресом США, Сили оборони використовували "все що могли".

 

"Упродовж 8-місячної паузи, що передувала позитивному рішенню Конгресу США, ми використовували все, що могли. Ми передали все, що було в резервах - на складах та в резервних бригадах, які нам потрібні. Ми забрали в них все, що було - всю їхню зброю", - зауважив Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», на Банковій відреагували на публікацію видання Bild, у якій йшлось про нібито готовність української влади прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту. Статтю назвали фейком.