Надайте Україні «справжню» військову допомогу: Каспаров звернувся до Шольца

09:57, 20.08.2024
Надайте Україні «справжню» військову допомогу: Каспаров звернувся до Шольца

Гаррі Карспаров дав оголошення в Bild із закликом допомогти Києву. (Фото: соцмережа Х Ruprecht Polenz @polenz.bsky)

Всесвітньовідомий шахіст, російський опозиціонер Гаррі Каспаров купив у таблоїді Bild сторінку та розмістив там оголошення із закликом надати Києву військову допомогу.

 

Як інформує УМ, про це 20 серпня повідомила DW.

 

Оголошення оформлено у вигляді фото, що зображує жінку похилого віку на свіжій могилі. Навколо неї на цвинтарі - багато українських прапорів.

 

Каспаров викупив сторінку Bild та оприлюднив заклик про допомогу Україні

 

"Німеччина одного разу завела світ на край прірви. Канцлер Шольц, не дайте цьому повторитись. Надайте Україні ту військову допомогу, якої вона справді потребує", - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, 17 серпня німецькі ЗМІ повідомили, що з наступного року ФРН може скоротити військову допомогу Збройним силам України вдвічі, а з 2027 - вдесятеро. Посилаючись на лист міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера міністру оборони Борису Пісторіусу, повідомлялося, що через заходи економії, що ухвалюються мінфіном, поточне бюджетне планування не передбачає виділення нових коштів на фінансову підтримку України, тоді як уже затверджена допомога буда надана.

 

Згодом уряд Німеччини спростував чутки про те, що фінансова допомога Україні наступного року буде обмежена із внутрішньополітичних міркувань та проблем із федеральним бюджетом.

 

Як повідомляла УМ, Варіант завершення війни без української перемоги шукають у США - Гаррі Каспаров.