Концерн Rheinmetall спільно з Україною вироблятиме нову БМП Lynx

14:56, 12.06.2024
Концерн Rheinmetall спільно з Україною вироблятиме нову БМП Lynx

Німецька бойова машина піхоти Lynx. (Фото: Rheinmetall)

Про спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx доовився з Україною німецький збройовий концерн Rheinmetall.

 

Як інформує УМ, про це повідомив український міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на полях конференції з відновлення України в Берліні, передає видання Handelsblatt.

 

«Вже цього року ми випустимо першу Lynx», — заявив Олександр Камишін.

 

При цьому ні він, ні керівник Rheinmetall Армін Паппергер не надали жодної конкретної інформації про місцезнаходження виробництва, пославшись на питання безпеки.

 

Україна зараз стрімко розширює власну промисловість зброї та техніки за допомогою іноземних партнерів, щоб у майбутньому стати менш залежною від імпорту озброєнь. Центральне місце у цьому займає державна збройова компанія «Укроборонпром», з якою Rheinmetall заснувала кілька спільних підприємств. Партнери 10 червня 2024 року повідомили, що ввели в експлуатацію цех, у якому ремонтуватимуть пошкоджену в боях техніку.

 

Це прискорить відновлення бойових машин та повернення їх на передову. ЗСУ мають на озброєнні від Rheinmetall БМП Marder, машини Wiesel, БМП Puma і Lynx, зенітні артилерійські комплекси Skynex і танки Leopard 2 різних модифікацій.

 

Нагадаємо, що Rheinmetall ще на початку 2023 року розкрив плани розвитку свого підприємства в Україні. Концерн планує в Україні виробництво бронетехніки, зокрема танків, боєприпасів і ППО. У жовтні 2023 року «Укроборонпром» і Rheinmetall створили спільне підприємство для обслуговування та ремонту західної техніки, переданої Україні.

 

Rheinmetall також планує запустити виробництво бронетехніки в Україні вже у 2024 році — першими будуватимуть БТР Fuchs і БМП Lynx.

 

У березні 2024 року стало відомо, що Rheinmetall планує збудувати щонайменше чотири заводи в Україні, які вироблятимуть снаряди, військову техніку, порох і зенітну зброю.

 

Як повідомляла УМ, завод з виробництва дронів в Україні з потужністю до 1 000 безпілотних комплексів на рік відкрив німецький виробник безпілотників Quantum-Systems.