В Україні створюють свої керовані авіабомби

19:18, 09.06.2024
В Україні створюють свої керовані авіабомби

Комплект обладнання JDAM для авіабомби.

Над переоснащенням і створенням власних корегованих авіабомб на основі звичайних вільнопадаючих в присореному режимі працюють в Україні. Очікується, що перші випробування почнуться через кілька тижнів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив начальник авіації Командування ПС ЗСУ Сергій Голубцов проекту Радіо Свобода - Донбас.Реалії.

 

«В Україні наразі йдуть роботи з переобладнання та створення своїх корегованих авіабомб на базі звичайних вільнопадаючих. Через декілька тижнів мають розпочатися перші випробування таких бомб.

 

У нас зараз йдуть роботи по переобладнанню та створенню своїх корегованих авіабомб на базі звичайних вільнопадаючих. Там є конструктивні деякі нюанси, треба підібрати крило, треба підібрати  GPS-модуль, а також модуль управління. Ці роботи проводяться й через декілька тижнів ми маємо розпочати перші випробування перших партій таких бомб вже українських», - розповів Голубцов.

 

Він зазначив, що наразі Україна використовує авіабомби західного виробництва -  GBU-39, GBU-62/

 

"Різних калібрів, різних бойових частин, як проникаючих, так й касетного типу. Залежить від того, яка це ціль. Їх ефективність вражає", - сказав Голубцов.

 

Зауважимо, що Україна почала використовувати касетні боєприпаси у 2023 році. 18 липня 2023 року тоді ще командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський підтверджував, що американські касетні боєприпаси прибули в Україну.

 

Як повідомляла УМ, Франція надала Україні авіабомби AASM.