Французька група Thales продала Україні систему ППО

22:08, 08.06.2024
Французька група Thales продала Україні систему ППО

Систему ControlMaster 200 демонстрвали президенту Зеленському в Парижі під час візиту. (Фото Офісу президента)

Міністерство оборони України придбало у французької групи Thales вже другу комплексну систему протиповітряної оборони. Вартість цієї покупки не уточнюється.

 

Перша французька система ППО була поставлена Україні в 2023 році та вже довела свою ефективність.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Le Monde.

 

"Ця друга система протиповітряної оборони посилить захист української території завдяки ранньому виявленню існуючих загроз. Thales пишається можливістю використати свій досвід для захисту України", - заявив Ерве Дамманн, виконавчий віцепрезидент з наземних та повітряних систем, якого цитує видання.

 

У групі додають, що "ControlMaster 200 одночасно виявляє і відстежує низькі і висотні цілі в усіх типах середовища", забезпечуючи "координацію засобів ППО, від ППО дуже малої дальності до розширеної ППО малої дальності (E-Shorad).

 

Французький виробник пояснює, що ця система протиповітряної оборони включає в себе ControlMaster 200 (CM 200), в тому числі радар повітряного спостереження, систему радіозв'язку, центр управління і портативний термінал розподілу озброєння.

 

Зауважимо, що Ground Master 200 - це радар середнього радіусу дії, встановлений на вантажівці, який може виявляти ворожі літальні апарати на відстані 250 кілометрів і боротися з ними на відстані 100 кілометрів, незалежно від того, чи летять вони на малій швидкості і низькій висоті, як безпілотники, чи на великій висоті, як бойові літаки.

 

За даними виробника, він також забезпечує захист від ракет і артилерійського вогню, попереджаючи війська на землі про вогонь противника.

 

Як повідомляла «УМ», під час візиту до Франції президент Зеленський казав лідерам країн-партнерів про необхідність посилити українську ППО.