НАТО ділитиметься з Україною розвідданими про російську РЕБ

20:27, 06.06.2024
НАТО ділитиметься з Україною розвідданими про російську РЕБ

НАТО продовжує підтримувати Україну. (nato.int)

НАТО планує розширити обмін технологіями та розвідувальними даними з Україною про російську РЕБ (радіоелектронна боротьба). 
 
Для цього Альянс планує підписати з Україною угоду, яка розширить співпрацю в сфері обміну оборонних технологій та обміні розвідданими про можливості росії в галузі РЕБ.
 
Як інформує Україна молода, про це пише видання Bloomberg з посиланням на слова помічника генерального секретаря НАТО Девіда ван Веела.
 
Зокрема, ван Веел розповів, що угода, яка запроваджує нові стандарти для обміну інформацією між Україною та НАТО, зокрема про ланцюги постачання безпілотників, буде фіналізована до саміту Альянсу у Вашингтоні.
 
За його словами, одна з цілей угоди - допомогти Україні стати масштабним постачальником технологій після закінчення війни, а для НАТО йдеться і про наслідування деяких прикладів швидкого впровадження і розгортання військових технологій.
 
"Українці впроваджують інновації на дуже високій швидкості. Але, звичайно, росіяни не дурні. Це означає, що інновації на полі бою не є статичною річчю. Це більше схоже на шахи", - пояснив помічник Генсека. 
 
Як повідомляла "УМ", генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що союзники по Альянсу  мають забезпечувати виділення 40 млрд євро на військову допомогу Україні щороку так довго, як це буде необхідно.