Нацбанк зафікував історичний рекорд падіння гривні до долара

17:08, 29.05.2024
Нацбанк зафікував історичний рекорд падіння гривні до долара

Курс гривні до долара встановив новий історичний максимум. (Фото НБУ)

Курс національної валюти - гривні продовжує оновлювати історичні мінімуми щодо долара США.

 

Як інформує Україна молода, це засвідчує офіційний курс гривні до долара, встановлений Нацбанком за підсумками торгів на міжбанку 29 травня.

 

Відтак, НБУ встановив офіційний курс гривні до долара на четвер, 30 травня, на рівні 40,4832 грн/$, порівняно із 40,3958 грн/$ у середу.

 

Це новий історичний мінімум.

 

Водночас курс гривні до євро зміцнився на 5 копійок після рекордного падіння напередодні – до 43,9202 грн за євро. У середу він опускався до історичного мінімуму 43,9708 грн.

 

Нагадаємо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня 2023 року, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року.

 

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком. Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

 

Як повідомляла "УМ", Нацбанк України планує запровадити обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу грошей з карти на карту між фізичними особами.