Україна веде перемовини про удари по території рф зброєю партнерів - Зеленський

15:38, 21.05.2024
Україна веде перемовини про удари по території рф зброєю партнерів - Зеленський

Зеленський під час інтерв'ю журналістам Reuters. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський констатує, що Україна ніколи не била по території росії зброєю, наданою заходними партнерами.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив в інтерв'ю журналістам Reuters, яке було оприлюднене у вівторок.

 

«Ми ніколи не використовували західну зброю по території росії, тому що не маємо на це акцептування.

 

Ми не можемо ризикувати всім об'ємом зброї. Не можемо ризикувати санкційною політикою проти росії. Не можемо ризикувати грошима. Не хочемо доводити до цього», - зазначив Верховний Головнокомандувач.

 

За його словами, наразі ведуться перемовини з партнерами щодо застосування західної зброї по скупченню техніки рф на кордоні.

 

«Поки що позитиву на цьому напрямку немає», - додав президент.

 

І наолосив, що наша країна потребує далекобійних ракет: Storm Shadow, SCALP, ATACMS. Володимир Зеленський переконаний: якби українські військові мали змогу застосовувати їх у належних обсягах, російські окупанти не змогли б масовано перетинати кордон. А щоб протистояти росії в небі, Україні потрібно щонайменше 120 літаків, передає Офіс президента. .

 

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що Україна звернулася до адміністрації президента США Джо Байдена з проханням скасувати обмеження щодо використання американської зброї по території росії. А також попросила США допомогти визначити цілі в росії, по яких Київ міг би завдати удару власною зброєю.

 

Як повідомляла «УМ», в Пентагоні заявили, що вважають, що зброю, яку США надають Україні, потрібно використовувати в межах української території.

 

Есперти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що заборона США завдавати їхньою зброєю ударів по військових цілях в росії підриває здатність України захищатися від наступальних операцій окупантів на півночі Харківської області.