Західні партнери надали Україні $95 млрд допомоги з початку війни – Остін

18:43, 20.05.2024
Західні партнери надали Україні $95 млрд допомоги з початку війни – Остін

Cоюзники вже задовольнили багато першочергових потреб України, і ще багато допомоги попереду. (defense.gov)

Глава Пентагону Ллойд Остін порахував, що з початку війни західні країни-союзники передали Україні 95 мільярдів доларів допомоги.

 

За його словами, пріоритетом нинішнього засідання Контактної групи з питань оборони у форматі «Рамштайн» є протиповітряна оборона.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Пентагону за підсумками онлайн-засідання в понеділок.

 

«Разом ми вже виділили понад 95 мільярдів доларів на безпекову допомогу Україні з початку повномасштабного вторгнення Путіна в лютому 2022 року», – сказав міністр оборони США.

 

Остін додав, що союзники вже задовольнили багато першочергових потреб України, і ще багато допомоги попереду.

 

«Це включає додаткові боєприпаси для систем ППО NASAMS і Patriot, систем HIMARS, зенітних ракет Stinger і протитанкових систем Javelin і AT-4», – сказано в повідомленні Пентагону.

 

Остін наголосив, що пріоритетом засідання “Рамштайну” стала ППО, а також обговорення робити восьми коаліцій сил і засобів.

 

“З нетерпінням чекаю сьогодні на новини від морської коаліції й об’єднаної коаліції з протиповітряної та протиракетної оборони”, – додав очільник Пентагону.

 

Як повідомляла «УМ», есперти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що заборона США завдавати їхньою зброєю ударів по військових цілях в росії підриває здатність України захищатися від наступальних операцій окупантів на півночі Харківської області.