Концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод із виробництва ППО

13:42, 16.05.2024
Концерн Rheinmetall відкриє в Україні завод із виробництва ППО

Німецький оборонний концерн Rheinmetall (Getty Images) (Фото: German Aid to Ukraine соцмережа Х)

Міністерство оборони України впродовж минулого тижня допустило до експлуатації в армії ще 18 зразків озброєння та військової техніки.

 

Як інформує УМ, про це 16 травня повідомила пресслужба міністерства в Телеграм.

 

«Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ», - йдеться у повідомленні.

 

За перші три місяці 2024 року Міноборони допустило до експлуатації у війську понад 80 зразків ОВТ вітчизняного виробництва, зазначили у відомстві. У лютому 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах приблизно 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ). Йдеться про зразки українського й іноземного виробництва.

 

У свою чергу німецький оборонний концерн Rheinmetall відкриє в Україні спільне виробництво ППО, йдеться в заяві генерального директора Rheinmetall Арміна Паппергера оприлюдненій у соцмережі Х.

 

Так, він оголосив на щорічних загальних зборах, що вони планують створити ще одне спільне підприємство в Україні в галузі протиповітряної оборони.

 

Він також оголосив, що обіцяні наразі 40 БМП Marder 1A3 будуть поставлені в Україну, починаючи з цього місяця до вересня.

 

При цьому зазначається, що, ймовірно, пройде ще як мінімум рік чи два, перш ніж виробництво зможе розпочатися. Жодних додаткових подробиць не повідомлялося.

 

У березні 2024 року стало відомо, що німецький оборонний концерн Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи, на яких виготовлятимуть зброю.

 

Як зазначали в Міноборони України, одне із виробництв уже запущене. Так, низка продуктів ОПК виробляється на території країн-партнерів, але за допомогою українських комплектуючих.

Крім того, у квітні повідомлялося, що німецька компанія Rheinmetall передасть Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder.

 

Як повідомляла УМ, САУ, БПЛА, міномет: Міноборони допустило понад 40 нових зразків ОВТ до експлуатації.