На ДніпроГЕС у Запоріжжі запустили частину обладнання попри пошкодження

16:50, 22.03.2024
На ДніпроГЕС у Запоріжжі запустили частину обладнання попри пошкодження

Російські терористи вразили світ черговим злочином - атакували ДніпроГЕС. (facebook.com/minenergoUkraine)

Енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання на ДніпроГЕС у Запоріжжі попри знані пошкодження внаслідок ракетного удару російських терористів у ніч на 22 березня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міненерго.

 

Зазначається, що фахівці частково заживили високовольтні лінії у низці областей. Зокрема, відновлено роботу повітряної лінії електропередачі ПЛ-750 кВ "Дніпровська", яка живить Запорізьку АЕС.

 

Крім цього, локалізували пожежі на уражених об’єктах генерації (ТЕС та ГЕС) у кількох областях.

 

«На ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання», – зауважили у відомстві.

 

Однак електроенергію станція поки що не виробляє. Станом на 16:00 22 березня триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків.

 

Водночас у Запорожжі зростає кількість поранених внаслідок ворожого обстрілу: наразі відомо, що загинули троє осіб і ще два десятки людей поранено.

 

Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, серед загиблих – 35-річний чоловік та 8-річна дівчинка (батько й донька загинули через удар по приватному сектору). Ще один загиблий – це 62-річний водій тролейбуса, що їхав греблею ГЕС.

 

У ДСНС своєю чергою повідомили, що наразі триває розбір зруйнованих будівельних конструкцій. Рятувальники допомагають комунальникам відновлювати транспортне сполучення.

 

Для демонтажу зруйнованих конструкцій використовуються автокрани та тягачі.

 

Тоді як росія готує низку ІПСО після ракетної атаки Запоріжжя і хоче посіяти паніку серед українців. Але ДніпроГЕС стоїть, – чітко зазначили Сили оборони Півдня.

 

Вони попередили: фіксують різні фейки щодо "знищення греблі" – їх, звісно ж, запускають росіяни. Також в інформаційному просторі є твердження, буцімто "Україна повністю залишиться без світла". Та вся ця інформація не відповідає дійсності.

 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що сьогоднішні удари росії були спрямовані насамперед проти нашої енергетики. Він зазначив, що уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС. Є проблеми в декількох регіонах.

 

Як повідомляла «УМ», 22 березня ворог здійснив масштабну атаку по Україні із застосуванням і ракет, і безпілотників. Це стало найсерйознішим випробуванням для української енергетики за весь час повномасштабного вторгнення рф.