Канада планує передати Україні ракети CRV7

10:49, 03.02.2024
Канада планує передати Україні ракети CRV7

ЗСУ потребують більше ракет від Заходу.

Уряд Канади розглядає можливість передачі Україні ракет CRV7 класу "повітря-земля", які планували утилізувати.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CBC.

 

Зокрема, лідер опозиційної Консервативної партії Канади П'єр Пуальєвр вимагав відправити ракети CRV7 Україні на засіданні парламенту 2 лютого. Він наголосив, що краще віддати боєприпаси Україні, ніж утилізувати.

 

"Замість того, щоб змусити канадців платити мільйони доларів за виведення з експлуатації цієї зброї зброю слід віддати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету", - сказав він.

 

Речник міністра оборони підтвердив, що канадський уряд розглядає можливість надання ракет. Але у відомстві вважають, що перш ніж відправити ракети в Україну, потрібно дізнатися потреби української армії та ефективність ракет.

 

У Канаді наголошують, що проблема з постачанням цих ракет полягає в тому, що країна має десятки тисяч таких ракет та двигунів до них, але не всі вони з боєголовками.

 

Ракети CRV7 в Канаді називають "озброєнням холодної війни". Вони були виготовлені у 1980-х роках, а зняті з виробництва на початку 2000-х років.

 

CRV7 - авіаційна некерована ракета канадської розробки калібру 70 мм зі складним оперенням. Вона призначена для ударів по наземних цілях.

 

Міністерство оборони Канади має 83 303 такі ракети

 

Як повідомляла «УМ», дві сучасні системи Протиповітряної оборони від західних партнерів доставили до України 2 лютого. Ці ППО збивають все.