Камишін роз’яснив анонс Зеленського про мільйон дронів

13:57, 20.12.2023
Камишін роз’яснив анонс Зеленського про мільйон дронів

Зеленський не скупився на обіцянки щодо дронів під час пресконференції. (Фото Офісу президента)

Міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін вирішив пояснити, що мав на увазі президент Зеленський, коли пообіцяв, що наступного року Україна виготовить мільйон власних дронів.

 

За його даними, у 2024 році, окрім FPV-дронів, Україна може виготовити понад 10 тис. ударних дронів середньої дальності, а також понад 1 тис. дронів з дальністю 1 тис. км.

 

Як інформує Україна молода, про це Олександр Камишін написав у соцмережах у середу.

 

«Вчора на підсумковій пресконференції мій президент пообіцяв, що Україна в наступному році виробить мільйон дронів. І це мова тільки про FPV дрони. Вже в грудні ми виробляємо більше 50 тис. FPV дронів.

 

Окрім FPV дронів, ми вже спроможні виробити наступного року понад 10 тис. ударних дронів середньої дальності (сотні км), та 1000+ дронів з дальністю за 1000 км», - запевняє міністр.

 

За словами Камишіна, всі виробничі спроможності готові, а контрактація на 2024 рік розпочинається.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на пресконференції 19 грудня 2023 року запевнив, що наступного року Україна виготовить мільйон власних дронів.

 

Безпілотники FPV (First Person View або "від першої особи") виконують як розвідувальні місії, так і бойові: коригують вогонь артилерії, вражають військову техніку та окопи, можуть переслідувати рухомі цілі. Однак вони мають дальність польоту до 8-10 км.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський міркує над пропозицією Генштабу мобілізувати до пів мільйона осіб