Революційні цифрові зміни: в «Дії» зʼявляться нові сервіси

16:36, 19.12.2023
Революційні цифрові зміни: в «Дії» зʼявляться нові сервіси

Дія оновила дизайн застосунку та презентували нові сервіси, які так давно очікували українці.

Нові сервіси зʼявляться в додатку «Дія». Ці сервіси, 19 грудня, презентували на заході Diia Summit від Міністерства цифрової трансформації, який відкривав Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, про це 19 грудня повідомила пресслужба Мінцифри у Телеграм.

 

Так, у «Дії» зʼявилися такі нові сервіси, як:

 

автоматизована послуга внесення змін про фізичну особу-підприємця (ФОП) без участі реєстратора;

перереєстрація авто, купівля-продаж автомобіля;

декілька послуг для бізнесу і бета-тест сервісу «е-Підприємець»;

послуги для моряків (електронні документи);

обмін сертифіката в «Дії» на житло.

 

Щодо сервісу купівлі автівки, то в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що він запрацює 20 грудня. Українці зможуть укласти договір купівлі-продажу лише в декілька кліків у застосунку «Дія» й замовити доставку нових номерних знаків і свідоцтв про реєстрацію автівки «Укрпоштою» на території України.

 

Щодо останнього сервісу, президент заявив, що він стартує на цьому тижні. Це буде онлайн-послуга обміну житлових сертифікатів, що видаються як компенсація за зруйноване війною житло в межах програми «єВідновлення». За словами Зеленського, цьогоріч виплатять близько мільярда гривень на відновлення пошкодженого майна. На сьогодні громадяни вже подали 7 457 заяв. Сформовано 1 432 житлових сертифікати.

 

Програма «єВідновлення» стартувала в Україні 10 травня 2023 року. Прийом заявок на компенсацію почався в серпні цього року. У межах програми українці можуть розраховувати на компенсацію до 200 тисяч гривень на ремонт зруйнованого війною житла. Гроші можна використати на будівельні матеріали, оплату будівельних робіт і послуг підрядників, які мають відповідні коди для роботи, а їхні надавачі подали заявку на участь у програмі через портал «Дія».

 

З грудня почали виплати на капремонт пошкодженої житлової нерухомості — максимум 350 тисяч гривень для квартири і 500 тисяч гривень для приватного будинку. З 1 січня 2024 року компенсацію за пошкоджене житло почнуть отримувати українці, які відремонтували його власним коштом.

 

Як повідомляла УМ, Пункти незламності вже в застосунку Дія.