Стеля цін на нафту: ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти росії

18:10, 18.12.2023
Стеля цін на нафту: ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти росії

Санкції набудуть чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС. (twitter.com/eu2023es)

Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти росії у Брюсселі в понеділок.

 

Нові санкції ЄС передбачають додаткові заходи щодо дотримання стелі цін на російську нафту

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережах.

 

"Я схвалюю політичну угоду щодо 12-го пакету санкцій. Мої вітання головуючій (в ЄС) Іспанії! Ми продовжуємо підтримувати Україну, попри все. Ми жорстко припиняємо спроби обходу і запроваджуємо санкції щодо більшої кількості товарів, включно з алмазами", - написала вона.

 

Санкції набудуть чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС, йдеться в поширеній у понеділок заяві Євроради.

 

Зазначається, що ці заходи спрямовані на те, щоб завдати "додаткової шкоди" росії, вони націлені на важливі сектори російської економіки.

 

У заяві зазначено, що "Європейський Союз продовжить надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову й дипломатичну підтримку Україні та її народу стільки, скільки буде потрібно".

 

Згодом стало відомо, що Євросоюз у межах нового пакету санкцій проти рф посилює заходи щодо дотримання стелі цін на російську нафту, йдеться в оприлюдненій у понеділок заяві ЄС.

 

"Єврорада запроваджує суворіші правила щодо дотримання стелі цін на нафту і припинення заходів для обходу цього обмеження", - йдеться у документі.

 

Згідно із заявою, зокрема, йдеться про "посилення механізму обміну інформацією" для "ідентифікації суден і юросіб, які використовують обманні способи (обходу стелі цін – Ред.)".

 

Крім того, Єврорада "вирішила запровадити правила щодо інформування про продаж танкерів будь-якій третій країні, щоб цей процес був більш транспарентним. Особливо це стосується випадків із перепродажем танкерів".

 

Як повідомляла «УМ», днями Європейська комісія вирішила перерахувати Україні останній транш у розмірі 1,5 млрд євро з цьогорічної програми макрофінансової допомоги.