Rheinmetall випустить перші бронемашини Fuchs та Lynx в Україні у 2024 році

12:00, 02.12.2023
Rheinmetall випустить  перші бронемашини Fuchs та Lynx в Україні у 2024 році

Бронетранспортер Fuchs

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує розширити виробництво та виготовити бронемашини Fuchs та Lynx в Україні. Перші одиниці цих бронемашин очікується випустити вже у 2024 році. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

За словами генерального директора Rheinmetall Арміна Паппергера, компанія очікує підписання угоди з Україною про виробництво бронетранспортерів Fuchs і бойових машин піхоти Lynx до початку наступного року.

 

"Після підписання контракту ми хочемо закінчити перший (Fuchs) протягом 6-7 місяців, а перший Lynx - протягом 12-13 місяців", - сказав Паппергер.

 

Зазначається. що Україна значною мірою покладається на фінансову та військову підтримку Заходу, який вклав десятки мільярдів доларів в озброєння, відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року.

 

Крім того, українські урядовці сподіваються, що співпраця із західними виробниками озброєнь допоможе відродити вітчизняну оборонну промисловість.

 

В Україні зареєстровано спільне підприємство німецького концерну Rheinmetall і АТ "Українська оборонна промисловість".

 

Як повідомляла УМ, уряд Німеччини надав замовлення німецькій оборонній компанії Rheinmetall на виготовлення понад 150 тисяч боєприпасів для України.