Німеччина збільшить військову допомогу Україні удвічі: до 8 млрд євро

19:36, 11.11.2023
Німеччина збільшить військову допомогу Україні удвічі: до 8 млрд євро

Німеччина подвоїть допомогу Україні: тепер вона становитиме 8 мільярдів євро

Німеччина планує подвоїти обсяги військової допомоги для України у бюджеті на 2024 рік. Замість попередньо запланованих 4 мільярдів євро, Берлін намірений виділити 8 мільярдів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bild.

 

Журналісти зазначили, що цього тижня відбулися перемовини між коаліційними партіями Бундестагу, які дійшли згоди щодо збільшення витрат на озброєння України. 

 

Крім того, міністерство оборони Німеччини отримає дозвіл на витрату двох мільярдів євро на укладення довгострокових контрактів з виробниками зброї, призначеної для передачі Україні. 

 

Співрозмовники видання розповіли, що Бюджетний комітет Бундестагу офіційно ухвалить виділення додаткових 4 млрд євро на постачання озброєння Україні наступного тижня.

 

Раніше йшла мова про закладання в бюджеті лише 4 млрд євро військової допомоги, однак потім виявилось, що всі гроші з бюджету вже були розподілені на обіцяні проєкти підтримки нашої країни. На нову допомогу у німецьких чиновників лишалось би лише 120 млн євро. 

 

Інсайдери також надали деталі, як проходив процес узгодження змін до бюджету. За їх інформацією, під час бюджетних переговорів німецьке оборонне відомство наполягало на виділенні додаткових 5 млрд євро. Проте, згодом у за їх результатами було погоджено лише про закладання 4 млрд євро на наступний рік.

 

1 листопада 2023 року Німеччина оголосила про надання нового пакету військової допомоги Україні. До нього входили: складові для систем ППО IRIS-T, бронетранспортери, розвідувальні дрони, 3D-принтер, тягачі та вантажівки.

 

На офіційному вебсайті уряду розмістити повний перелік озброєння, яке отримала Україна, туди входили:

 

·       12 бронетранспортерів (назва невідома);

·       7 розвідувальних дронів Primoco ONE;

·       2 захисні системи AMPS для гелікоптерів;

·       5 надводних дронів;

·       10 тисяч безпекових окулярів;

·       32 термінали для супутникового зв’язку;

·       PCB-принтер (3D);

·       5 великовантажних тягачів та 4 напівпричепи;

·       12 вантажівок типу MAN TGS;

·       30 тисяч комплектів зимового одягу.

 

Як повідомляла УМ, Німеччина надала Україні нову поставку військової допомоги, яка включає в себе різноманітне обладнання, зокрема, бронемашини та зимову військову форму.