Україна отримає 550 млн доларів від Світового банку для відновлення сільського господарства

11:33, 08.11.2023
Україна отримає 550 млн доларів від Світового банку для відновлення сільського господарства

Проект має на меті підтримати доступ сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти. (Фото з відкритих джерел)

Грантову і кредитну угоди на 550 мільйонів доларів у рамках проєкту Світового банку для відновлення сільського господарства підписали Україна і Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР).

 

Як інформує УМ, про це 8 листопада повідомила на сайті пресслужба Міністерства фінансів.

 

"Фінансування проєкту складається з позики Світового банку у розмірі 230 млн доларів США із Цільового фонду з надання Україні необхідної кредитної підтримки (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії, та гранту у розмірі 320 млн доларів США від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF)", - йдеться в повідомленні.

 

Проєкт має на меті підтримати доступ сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти.

 

Зазначається, що 500 млн доларів США із загального обсягу коштів будуть спрямовані на фінансування Програми "Доступні кредити 5-7-9%" у 2023-2024 роках з фокусом на аграрні підприємства. Залучені кошти дозволять зменшити вартість запозичень для аграріїв попри війну, аби вони мали змогу продовжити сільськогосподарське виробництво. Цей компонент проєкту впроваджуватиметься Фондом розвитку підприємництва.

 

Сільгоспвиробники також матимуть можливість отримати гранти, на які передбачено близько 50 млн доларів у межах ARISE.

 

"Сільське господарство зазнає значних збитків від агресивної війни РФ, що має негативні наслідки для продовольчої безпеки як України, так і всього світу. Підписання угод між Україною та Світовим банком є надзвичайно своєчасним та необхідним для забезпечення безперервного доступу до фінансування аграрного бізнесу України. Проєкт ARISE допоможе тисячам українських аграріїв і надалі здійснювати виробництво в умовах війни", - зауважив міністр фінансів України Сергій Марченко.

 

Як повідомляла УМ, Світовий банк у поміч: Україна отримає допомогу для фермерів за екстреним проєктом.