Білий дім закликав Конгрес виділити Україні $11,8 млрд

18:34, 07.11.2023
Білий дім закликав Конгрес виділити Україні $11,8 млрд

Високопосадовці Адміністрації США направили до Конгресу лист з проханням виділити для України фінансову підтримку у розмірі $11,8 млрд (Фото з відкритих джерел)

Адміністрація США закликала Конгрес підтримати надання Україні прямої бюджетної підтримки у розмірі 11,8 млрд доларів, яка передбачена в президентському запиті, і перебуває на розгляді Конгресу.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

 

"Міністр фінансів Джанет Єллен, міністр оборони Ллойд Остін, держсекретар Ентоні Блінкен і адміністратор USAID Саманта Пауер надіслали листа до Конгресу із закликом схвалити запит адміністрації Байдена щодо надання $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки Україні в рамках додаткового пакету президента щодо задоволення потреб національної безпеки", - зауважується в повідомленні.

 

При цьому нагадується, що пакет, ініційований президентом Байденом, передбачає військову, економічну й гуманітарну допомогу, "спрямовану на збереження інтересів національної безпеки США під час глобальних викликів".

 

У листі до Конгресу підкреслюється, що пряма бюджетна підтримка України "нерозривно пов’язана з її успіхом на полі бою". Це дозволяє Україні підтримувати врядування та економіку й зосередити свої ресурси на обороні.

 

"Це фінансування забезпечується безпрецедентним рівнем надійного контролю та прозорості, а також значною бюджетною підтримкою з боку Євросоюзу, інших партнерів G7 та Міжнародного валютного фонду (МВФ)", - підкреслюється в документі.

 

Як повідомляла УМ, у наступному фінансовому році, США скоротять щомісячну бюджетну допомогу Україні з 1,1 мільярда до 825 мільйонів доларів. Однак загальний річний обсяг допомоги залишиться значним і складе 11,8 мільярда доларів.