Україна все ще розраховує отримати німецькі далекобійні ракети Taurus - Кулеба

14:14, 03.11.2023
Україна все ще розраховує отримати німецькі далекобійні ракети Taurus - Кулеба

Анналена Бербок та Дмитро Кулеба у Берліні. (twitter.com/DmytroKuleba)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначає, що Україна все ще розраховує отримати німецькі далекобійні ракети Taurus.

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба сказав під час візиту до Берліна в ефірі німецького телеканалу ZDF.

 

Відповідаючи на питання про те, чому Німеччина зволікає з постачанням далекобійних ракет, Кулеба сказав, що німецький уряд, вочевидь, потребує більше часу для ухвалення рішення.

 

"Пояснення, які ви відкрито чуєте у німецьких медіа – такі ж, які ми чуємо за зачиненими дверима. Ці пояснення час від часу розвиваються. Цього тижня ми почули позицію міністра оборони. Як ми розуміємо, питання щодо Taurus обговорюється, але німецький уряд потребує більше часу, щоб сформувати фінальне рішення", – зауважив міністр.

 

Водночас він відреагував на занепокоєння з боку Берліна щодо того, що Україна може використовувати німецькі ракети для ударів по території рф:

 

"Ми побудували дуже довірливі відносини з багатьма країнами… якщо якась країна просить нас обмежити діапазон озброєння певною територією, ми це робимо".

 

Говорячи про поточну німецьку підтримку України у війні, Кулеба подякував за рішення Берліна передати системи ППО Patriot.

 

"Водночас я хочу дуже похвалити німецький уряд за рішення передати системи Patriot  Це саме те, про що ми просили, аби захистити наші мирні міста та нашу енергетичну інфраструктуру", – зауважив міністр.

 

Також Дмитро Кулеба у рамках візиту до Німеччини зустрівся з гендиректором оборонного концерну Rheinmetall та обговорив з ним розширення співпраці німецького та українського оборонпрому.

 

 

"В України буде більше зброї та боєприпасів, щоб захищатися, захищати цивільне населення та інфраструктуру від російських атак. Ми обговорили способи далі розвивати альянс німецької та української оборонних індустрій", – написав глава МЗС у своєму Twitter (X).

 

Як повідомляла «УМ», канцлер Німеччини Олаф Шольц 5 жовтня пояснив, що Німеччина досі не ухвалила рішення про поставку Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки намагається не допустити ескалації війни.