США передадуть Україні далекобійні ракети GLSDB з радіусом 150 км

11:18, 14.10.2023
США передадуть Україні далекобійні ракети GLSDB з радіусом 150 км

Керовані снаряди GLSDB прибудуть в Україну в середині осені (Global Defense)

Старший директор з бізнесу компанії Boeing Джим Лірі повідомив, що  компанія Boeing/Saab збирається надіслати Україні першу партію далекобійних ракет GLSDB для M142 HIMARS, з радіусом ураження до 150 км.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Global Defense.
 

«Ми йдемо за графіком, щоб виконати постачання відповідно до встановлених урядом термінів», – заявив Лірі.
 

Очікується, що ЗСУ отримають ракети наземного базування малого діаметра GLSDB вже цієї зими. Очевидно, що разом з ними українським захисникам нададуть відповідні пускові установки.
 

Зазначимо, що керовані снаряди GLSDB мали прибути в Україну в середині осені. Затримки їх надання, за словами заступника помічника міністра оборони США Лори Купер, пов'язані із проблемами розробки та виробництва.

 

Ракети GLSDB є спільною розробкою американської компанії Boeing та шведської Saab. Ці боєприпаси можна запускати з установок HIMARS та M270, які вже є в Україні. Cнаряд здатен вразити ціль на відстані 150 кілометрів.
 

У січні 2023 року видання Politico повідомляло, що новий пакет військової допомоги США в Україні включатиме високоточні далекобійні ракети GLSDB.

 

Як повідомляла УМ, Федеральний уряд Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцем практично готовий невдовзі ухвалити рішення про надання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Ці ракети здатні вражати цілі на відстані до 500 км.