Україна не битиме ракетами ATACMS по території рф - Данілов

11:18, 26.09.2023
Україна не битиме ракетами ATACMS по території рф - Данілов

Україна отримає далекобійні ракети ATACMS уже за кілька днів. (Фото з відкритих джерел)

Збройні сили України не битимуть ракетами ATACMS по території Росії, оскільки надали обіцянку щодо цього партнерам. 

 

Як інформує Україна молода, про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю іспанському виданню ABC.

 

"Ми не використовуватимемо їх (ракети ATACMS. - Ред.) на території Росії, у нас є угоди з цього питання з нашими партнерами", - сказав він.

 

ATACMS застосовуватимуться винятково для захисту території України, додав Данілов.

 

Володимир Зеленський під час візиту до США отримав від американського колеги Джо Байдена обіцянку, що США нададуть Україні невелику кількість далекобійних ракет ATACMS.

 

Україна отримає перші ракети із касетними боєприпасами великої дальності ATACMS вже наступного тижня. Це змінить правила гри на полі бою не на користь росіян.

 

Про це повідомляє Newsweek.

 

Президент Американського університету в Києві Ден Райс, посилаючись на розмови з "американськими особами, що приймають рішення" заявив, що вже цього тижня буде схвалено рішення щодо касетних ракет ATACMS для України. 

 

"Схвалення передачі ракет для HIMARS DPICM кардинально змінить ситуацію на фронті. Швидше за все вони будуть на полі бою вже наступного тижня, що матиме величезне значення. Коли ці ракети запускаються, вони долають звуковий бар’єр. Для мене це звук свободи", — сказав Райс. 

 

Передача Україні ракет ATACMS від США може спонукати Німеччину надати ракети Taurus.

 

Як повідомляла УМ, Білий дім вирішив не заявляти офіційно про своє рішення передати ЗСУ далекобійні ракети ATACMS. При цьому, Адміністрація Байдена ухвалила рішення надати ці ракети ще до візиту президента Зеленського до США. Причина: дізнавшись про надання далекобійних ракет ЗС рф могли б перемістити шляхи постачання за межі їхньої доступності.