У цій війні вперше використані абсолютно всі види озброєння – Буданов

13:16, 10.09.2023
У цій війні вперше використані абсолютно всі види озброєння – Буданов

Кирило Буданов застеріг українців від ейфорії і шапкозакидацьких настроїв. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов наголошує, що під час розв’язаної росією війни в Україні вперше в історії світу були застосовані всі типи озброєнь.

 

Як інформує Україна молода, про це Кирило Буданов заявив на Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє вирішується в Україні».

 

Зокрема, генерал-лейтенант вважає, що «війна не пішла на користь путінському режиму, а військова міць росії сильно деградувала».

 

«Економіка не витримує, це – факт. Фінанси тримаються на запасах, а військова міць сильно втратила за час війни. Професійна армія, в загальному розумінні, закінчилася минулої осені. Нині вони воюють мобілізованими. Виробництво нової зброї і техніки на абсолютно недостатньому рівні», - зазначив пан Буданов.

 

Він вважає, що це перша війна, де були використані абсолютно всі види озброєння.

 

«Про яку ескалацію можна говорити, якщо задіяні абсолютно всі типи озброєнь: від підводних човнів до стратегічних бомбардувальників. Потрібно змінити логіку: не все в руках російської федерації, і не все в руках інших гравців на світовій арені, щось залежить і від нас», - заявив начальник ГУР.

 

Він також застеріг від ейфорії і шапкозакидацьких настроїв, оскільки ворог навчається, переймаючи в тому числі успішну українську тактику.

 

«З точки зору креативності і гнучкості ми все ще перемагаємо росію. Путінський режим уже не такий потужний. Але це все ще неподоланий ворог, і не можна просто так говорити, що в них все абсолютно погано. Вони адаптуються. Гарно побудували не одну лінію оборони. Але наш рух триває!», - підсумував Буданов.

 

Як повідомляла «УМ», новопризначений міністр оборони Рустем Умєров заявив на щорічній зустрічі YES, що сьогодні українська армія є однією із найбільших, найсильніших і найвмотивованіших у світі.