Перші 10 танків Abrams до України прибудуть за два тижні

06:59, 01.09.2023
Перші 10 танків Abrams до України прибудуть за два тижні

Впродовж осені Україна отримає 31 танк Abrams (Фото з відкритих джерел)

Україна отримає 10 американських танків Abrams уже до середини вересня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Politico.

 

Видання зазначає, що Україна отримає перші десять одиниць танків Abrams з 31 обіцяного в середині вересня.

 

Західні чиновники сподіваються, що прибуття танків дасть київським військам перевагу, необхідну для прориву запеклої оборони Росії у виснажливому контрнаступі.

 

За словами представника Міноборони США, десять 70-тонних танків наразі перебувають у Німеччині, де проходять фінальну реконструкцію. Після цього вони будуть відправлені в Україну.

 

"США зобов'язуються прискорити доставку 31 танка в Україну до осені", – сказав речник Пентагону полковник Мартін О'Доннелл. Проте він відмовився назвати конкретні терміни.

 

Американські офіційні особи сподіваються, що танки Abrams, коли вони прибудуть, допоможуть надати Україні перевагу в боротьбі за повернення території.

 

Politico пише, що група українських військових завершила програму підготовки на американських танках M1 Abrams. Близько 200 українців тренувалися на навчальних танках на полігонах армії США в Німеччині, повідомив О'Доннелл.

 

Президент США Джо Байден у січні підтвердив наміри передати Україні 31 танк M1 Abrams.

 

США прибирали деякі чутливі технології з танків Abrams перед відправкою до України, оскільки побоюювалися, що вони можуть потрапити до рук армії рф на полі бою.

 

Україна отримає  старішу модифікацію танків M1A1, а не A2.

 

У травні міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна отримає танки Abrams восени, тоді ж мають завершитися і програми тренування українських військових для роботи на них.

 

Як повідомляла УМ, раніше помічник  міністра оборони США, начальник відділу закупівель армії Дуґлас Буш повідомив, що Вашингтон офіційно схвалив відправку до України першої партії танків Abrams.