Підвела арифметика: на куртках для ЗСУ Резніков переплатив мільйони бюджетних доларів - Шабунін

11:54, 28.08.2023
Підвела арифметика: на куртках для ЗСУ Резніков переплатив мільйони бюджетних доларів - Шабунін

На куртках для ЗСУ Резніков переплатив щонайменше $6,5 млн з бюджету, на які можна було купити тисячі мавіків. (Фото: Фейсбук Vitaliy Shabunin)

Міністр оборони України «вляпався» у черговий скандал: Міноборони могло закупити куртки для ЗСУ відвічі дешевше.

 

Як інформує УМ, про це 28 серпня у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін.

 

"Якби Резніков пошукав турецькі куртки тупо через інтернет, то купив би їх ВДВІЧІ дешевше. Не за 86$ за штуку, а за, наприклад, 50$. Ось тут ціни на зимові куртки з Туреччини.

 

Натомість Міноборони САМЕ ЗНАЙШЛО компанію племінника депутата від "Слуги народу" (з оборонного комітету ВРУ) і купили в нього куртки ВДВІЧІ дорожче. Таким чином Резніков ПЕРЕПЛАТИВ на цьому контракті мінімум 6,5 мільйонів доларів бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

 

За словами Шабуніна, "замість того, щоб купити на ці гроші 2 тисячі мавіків, Резніков подарував ці 10 мільйонів доларів компанії племінника народного депутата від влади (ще й з оборонного комітету ВРУ, який не побачив проблем у цій закупівлі)".

 

"Хтось вкрав на куртках, а хтось помре на полі бою (через відсутність "очей"). Все гранично просто. Спроби Резнікова і ОП відпетляти від цього факту – огидні. Так само як огидними є дії тих, хто йому допомагає (свідомо чи ні)", - підсумував глава ЦПК.

 

Нагадаємо, що раніше ЗМІ опублікували розслідування, в якому йшлося, що племінник "слуги народу" Касая був бенефіціаром "турецької" компанії, у якої Міноборони втричі дорожче закупило "зимові" куртки.

 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, "слуга народу" Анастасія Радіна повідомила, що одним з проміжних висновків антикорупційного комітету стало підтвердження справжності документів щодо закупівлі літніх курток для ЗСУ, які на митниці раптово стали зимовими й значно дорожчими.

 

Міністр оборони Резніков запропонував парі: якщо обвинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових підтверджуються, він іде з посади. Якщо ні - нардеп Анастасія Радіна здає мандат, а журналіст Михайло Ткач на 3 роки припиняє займатися журналістикою. Радіна погодилася на парі, Ткач - відмовився.

 

Як повідомляла "УМ", Зеленський пропонує законодавчо прирівняти корупію до держзради

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто дасть оцінку контрактам Резнікова?