Україна вже отримала касетні боєприпаси, але ще не використовувала – генерал Тарнавський

15:27, 13.07.2023
Україна вже отримала касетні боєприпаси, але ще не використовувала – генерал Тарнавський

Заради більш рівномірного розкидання бойових елементів у деяких касетних боєприпасах використано двоетапне розкидання: спочатку відбувається розкидання проміжних блоків, а вже із них відбувається розпорошення касетних бойових елементів (Фото з відкритих джерел)

Від США Україна вже отримала касетні боєприпаси, але ще не використовувала.

 

Як інформує УМ, про це американському телеканалу CNN заявив командувач Оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

 

«Ми щойно отримали їх, ми ще не використовували їх, але вони можуть радикально змінити [поле бою]. Противник теж розуміє, що з отриманням цього боєприпасу ми матимемо перевагу. Противник віддасть ту ділянку місцевості, де є можливість його використати», — розповів Тарнавський.

 

Найвище керівництво ухвалить рішення про «ділянку території, де ці боєприпаси можна використати», сказав Тарнавський, зазначивши, що «це дуже потужна зброя».

 

«Російські думають, що ми будемо використовувати її на всіх ділянках фронту. Це дуже неправильно. Але вони дуже стурбовані», — додав генерал.

 

Як повідомляла УМ, 7 липня США офіційно оголосили про передачу Україні касетних боєприпасів (DPICM) в межах нового пакета військової допомоги на $800 млн.

 

Україна зобовʼязалась не використовувати ці боєприпаси на території рф, застосовувати тільки в місцях скупчення російських військових, вести суворий облік використання цієї зброї та локальних зон, де вона буде використовуватися. Після звільнення ці території будуть пріоритетними для розмінування.