Україна за місяць виробила більше снарядів, ніж у 2022 році - Олександр Камишін

20:05, 09.07.2023
Україна за місяць виробила більше снарядів, ніж у 2022 році - Олександр Камишін

Олександр Камишін заявив, що Україна змогла збільшити виробництво боєприпасів у рази (Фото Bloomberg)

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зазначив, що Україна лише за червень цього року виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь минулий рік.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в інтерв´ю Bloomberg.

 

Водночас Камишін відмовився уточнити, наскільки більше снарядів було вироблено в червні, ніж за 2022 рік. За словами міністра, попереду ще довгий шлях щодо збільшення виробництва боєприпасів.

 

"Я б не сказав, що ми такі великі молодці, що змогли збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало", - зазначив він.

 

Як пише видання, постачання зброї в Україну з боку США та їхніх союзників досі було основним напрямком у війні, але Київ поспішає налагодити власне виробництво, щоб не так залежати від благодійності. Згодом Камишін прагне зробити Україну знову великим експортером зброї.

 

"Ми повинні бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Моя мета – зробити Україну арсеналом вільного світу", - сказав він.

 

Видання зазначає, що зараз українське виробництво боєприпасів нарощує темпи, хоча і з низької бази. Українські протитанкові комплекси "Стугна-П" також почали швидше вироблятися. Наступним пріоритетом є нарощування виробництва танків і бронемашин, але, за словами Камишіна, це може статися через 3-6 місяців.

 

Як повідомляла УМ, українська військова промисловість, аби більш ефективно ліквідовувати ворогів, нарощує свої потужності, і почала виробництво 152-міліметрових снарядів.