Данія додає Україні дві тисячі артснарядів на суму $36 млн

19:25, 12.06.2023
Данія додає Україні дві тисячі артснарядів на суму $36 млн

У міноборони Данії наголошують, що навіть цей обсяг недостатній для ЗСУ. (Фото з відкритих джерел)

Україна отримає від Данії додаткові дві тисячі артилерійських снарядів на суму близько 250 мільйонів данських крон. Копенгаген передає снаряди за запитом української влади.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє на TV2.

 

Про це оголосили в.о. міністра оборони Троельс Лунд Поульсен та міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен після зустрічі в Комітеті з питань зовнішньої політики, де уряд отримав підтримку данського парламенту для надання допомоги.

 

Водночас міністр оборони не назвав тип боєприпасів.

 

"Ми дотримуємося загальної характеристики. Це те, що має попит в української сторони, і це те, що допомагає на полі бою", - сказав Поульсен.

 

Міністр закордонних справ зазначив, що снаряди допоможуть українським силам під час наступу та дадуть можливість "знову відповісти" Росії.

 

"Це суттєвий внесок, який дуже потрібен Україні", - сказав Расмуссен.

Пожертвування здійснюється за конкретним запитом України.

 

"Ситуація така, що ми всі бачимо, що було оголошено про контрнаступ. Він уже ведеться. Україні вдалося стримати росіян, і тепер настав час відповісти добром на добро. Для цього необхідно, щоб у них були необхідні можливості - зокрема боєприпаси, - уточнив міністр.

 

Зі свого боку міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен наголосив, що пожертва такого розміру "не є чимось, що дасть Україні впевненість у тому, що в неї достатньо боєприпасів".

 

"Це внесок у вирішення конкретної гострої проблеми, з якою вони стикаються. Необхідні додаткові боєприпаси. Так що це внесок у вирішення поточної проблеми", - заявив він, додавши, що необхідно зробити ще більше для збільшення виробництва боєприпасів.

 

Як повідомляла УМ, Україна отримає 3 млрд доларів від Данії з її оборонних витрат.