Генерал Петреус пропонує ЗСУ гатити по цілям в рф власною далекобійною зброєю

13:49, 02.06.2023
Генерал Петреус пропонує ЗСУ гатити по цілям в рф власною далекобійною зброєю

Генерал Петреус вважає, що Україна має «можливості» та «спроможності» щодо виробництва зброї великої дальності на власних потужностях. (Фото з відкритих джерел)

Маючи обмеження щодо використання західної зброї проти цілей на російській території, Україна здатна сама виробляти зброю великої дальності.

 

Таким чином Україна надасть відповідь росії на запуски балістичних ракет зі своєї території, тероризуючи українські міста.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив екскерівник Центрального командування США у 2008-2010 роках і колишній директор ЦРУ (2011-2012) генерал Девід Петреус, який під час візиту до України виступав в «Амерікан Юніверсіті Київ».

 

Відповідаючи на запитання Укрінформ, яких заходів варто вжити для протидії масованим балістичним обстрілам українських міст у розрізі зобов’язань щодо невикористання західної зброї проти цілей на території рф, генерал Петреус зазначив: «Ніколи не існувало обмежень на те, що виробляє сама Україна».

 

«Я вважаю, що Україна самостійно розробить спроможності, які з часом дадуть їй змогу впоратися із цією загрозою», – зазначив він.

Генерал Петреус вважає, що наявні обмеження є виправданими: «Ми хочемо, щоб наші лідери були розсудливими та обережними. Ми бачили приклади того, що може відбутися, коли вони такими не є».

 

Водночас генерал визнає, що може відбутися певна «еволюція в мисленні Заходу».

 

Поспілкувавшись з інноваторами в Україні, колишній глава ЦРУ сказав, що бачить «надзвичайні можливості» та «спроможності» щодо виробництва зброї великої дальності на власних потужностях.

 

Говорячи про роль західної коаліції у протидії загрозі російських балістичних ударів по Україні, генерал Петреус сказав, що передусім потрібно продовжувати надавати Україні зброю для збивання таких ракет.

 

Петреус підкреслив, що збиття російської надзвукової ракети «Кинджал»  системою Patriot є найкращою рекламою для виробника системи, фірми Raytheon.

 

Він також нагадав, що нинішня адміністрація президента США за потужної підтримки Конгресу вже надала Україні оборонної допомоги на понад 38 млрд дол.

 

Як відомо, новий пакет в#йськово допомоги від США, включає щонайменше півтора десятка найменувань озброєнь і боєприпасів, які будуть відправлені в Україну негайно.

 

Уточнюється, що до нового пакета військової підтримки увійдуть додаткові ракети для ЗРК Patriot, протиповітряні ракети AIM-7, системи ППО Avenger, зенітні комплекси Stinger, авіаційні ракети Zuni.

 

Як повідомляла УМ, колишній директор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що  Збройні Сили України достатньо підготовлені, щоб провести успішний контрнаступ.