«Чия земля? – Медвечуківська!»: державі повернуто землі на березі Дніпра

11:11, 19.05.2023
«Чия земля? – Медвечуківська!»: державі повернуто землі на березі Дніпра

Земельні ділянки Марченко на березі Дніпра вартістю понад 200 мільйонів грн були повернуті державі

Судовим рішенням повернуто державі земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га вартістю понад 204 млн грн, які незаконно перебували у власності дружини лідера забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Оксани Марченко.

 

Як інформує УМ, про це 19 травня повідомили на сайті Офісу генерального прокурора.

 

Прокурори в суді довели, що частина лісової ділянки на березі Дніпра у Бориспільському районі Київської області була відведена у приватну власність всупереч вимогам законодавства.

 

В подальшому землю внесли до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаром яких є дружина колишнього народного депутата, позбавленого українського громадянства - лідера забороненої в Україні ОПЗЖ Віктора Медведчука.

 

Враховуючи порушення вимог законодавства, Київська обласна прокуратура звернулася до суду. Господарський суд Київської області задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

 

Нагадаємо, що дружині Медведука Оксані Марченко у лютому 2023 року повідомили про підозру у фінансуванні повалення конституційного ладу.

 

Суд арештував три земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн, які незаконно опинилися у приватній власності Марченко.

 

Як повідомляла УМ, арештовано активи Оксани Марченко у «Запорізькому заводі феросплавів» на 1 млрд грн.