Пошкоджений ЗРК Patriot полагодили і повернули до робочого стану

23:31, 18.05.2023
Пошкоджений ЗРК Patriot полагодили і повернули до робочого стану

Система Patriot була пошкоджена, але її вже полагодили. (Фото з відкритих джерел)

Пентагон стверджує, що американський ЗРК Patriot, який отримав «незначні» ушкодження після російського ракетного удару по Києву в ніч на 16 травня, вже полагоджений і перебуває у робочому стані.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила речниця Міноборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу в четвер.

 

«Можу підтвердити, що одна система Patriot була пошкоджена, але тепер вона полагоджена й перебуває в повністю робочому стані», – зазначила пані Сінгх.

 

Однак, представниця Пентагону відмовилась повідомляти інші подробиці, переадресувавши журналістів до української сторони.

 

Водночас у відповіді на інше питання Сінгх зазначила, що йшлося про "незначне ушкодження".

 

Раніше речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що знищити американський ЗРК Patriot з допомогою аеробалістичної російської ракети Х-47 "Кинджал" неможливо.

 

Тоді як міністерство оборони росії в середу ввечері нафантазувало, що російські терористи нібито "повністю знищили" п’ять пускових установок американського ЗРК Patriot.

 

Нагадаємо, Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

 

Як повідомляла «УМ», росіяни в ніч на 16 травня атакували Київ одночасно 6-ма ракетами «Кинджал», не рахуючи інших ракет типу «калібр» тощо, але всі вони були збиті.