Попередження про ракетні удари: Ізраїль надає Україні радари RADA

19:38, 07.05.2023
Попередження про ракетні удари: Ізраїль надає Україні радари RADA

Україна отримає 16 ізраїльських радарів RADA, що сповіщатимуть про ракетні атаки (Israel Defense)

Україна почала отримувати від ізраїльської компанії RADA Electronic Industries радари для попередження про ракетні напади.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Israel Defense.

 

Зазначено, що Україна має отримати партію з 16 радарів RADA. Засоби для нової системи сповіщення планують залучати для виявлення та попередження про ракетні атаки.

 

За даними видання, передача радарів потребує схвалення Міністерства оборони Ізраїля.

 

Також ізраїльський волонтер Natan Flayer опублікував у Твітері фото, які свідчать, що Україна почала отримувати радари.

 

 

Заступник голови ВР України Олена Кондратюк повідомила, що в Києві вже тестують системи раннього оповіщення, які Ізраїль передав Україні.

 

У Київській області 1 травня провели тестування звукових сирен з метою перевірки програмного забезпечення територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення.

 

В Ізраїлі радари RADA використовують для виявлення та встановлення загрози з неба. Ці засоби підключені до системи оповіщення та у випадку загрози жителі отримують сповіщення про те, що необхідно сховатися.

 

Ізраїль прийняв рішення про продовження допомоги вимушеним переселенцям з України на тлі повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

 

Завдяки системі «Трембіта» та застосунку «Ді» українці зможуть отримувати сповіщення з внформацією про те, хто й коли переглядав їхні персональні дані.

 

Через застосунок «Повітряна тривога» користувачі зможуть отримувати сповіщення про початок та завершення хімічної й радіаційно небезпеки.

 

У вересні 2022 року у Державній службі України з надзвичайних ситуацій тестували системи Cell Broadcast #нформування про надзвичайні ситуації через мобільні телефони.

 

Як повідомляла УМ, ізраїльська  система раннього оповіщення про повітряну загрозу суттєво допоможе Україні на різних ділянках.