Шмигаль особисто попросив Остіна надати ЗСУ винищувачі F-15 і F-16

19:14, 12.04.2023
Шмигаль особисто попросив Остіна надати ЗСУ винищувачі F-15 і F-16

Денис Шмигаль попросив у Ллойда Остіна винищувачі та далекобійні ракети. (facebook.com/dshmyhal)

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого візиту до США зустрівся із главою Пентагону Ллойдом Остіном і попросив винищувачі для України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN та глава українського уряду в соцмережах у середу. 

 

"Українські воїни довели, що можуть за короткий час освоїти новітню техніку й ефективно використовувати її на полі бою. Для швидшої перемоги Україні потрібно також більше зброї: ППО, важкої артилерії та техніки, мінометів і боєприпасів до них. Закликав США підтримати надання ракет більшої дальності", - написав Денис Шмигаль.. 
 

По завершенню зустрічі Шмигаль попросив Остіна надати України винищувачі F-15 і F-16, а також ракети дальнього радіусу дії.

 

«Ми виграємо цю війну, але для того, щоби досягти цієї мети скоріше та з меншими втратами, Україна потребуватиме більшої військової підтримки»,– зазначив український прем’єр.

 

 

Остін не став коментувати конкретні запити, але пообіцяв розширити виробництво військової техніки в США для України.

 

«Ми будемо продовжувати інвестувати в нашу власну оборонно-промислову базу для подальшого нарощування виробництва»,– сказав він.

 

У вівторок, 11 квітня, прем’єр-міністр Шмигаль відвідала з візитом Канаду. У межах цього візиту Канада оголосила про додаткову військову допомогу Україні. Також обидві країни оголосили про завершення переговорів щодо оновленої Угоди про вільну торгівлю.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, попри наслідки витоку документів американської розвідки, Україна має значну частину можливостей, необхідних для успіху весняного контрнаступу.