Німеччина надає менше зброї, ніж потребують ЗСУ - Мельник

11:30, 11.04.2023
Німеччина надає менше зброї, ніж потребують ЗСУ - Мельник

Україна потребує західної зброї, щоб здійснити контрнаступ (Фото з відкритих джерел)

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник заявив, що надана остання допомога від союзників, зокрема й Німеччини, вже дуже суттєва, але потрібно ще більше.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв´ю RND у відповідь на запитання, чи достатньо вже наданої та обіцяної Україні бронетехніки, щоб вигнати російські війська.

 

«Ми вдячні за це, але, на жаль, треба сказати, що цього далеко не достатньо. Танки - хороший перший крок, але це жодним чином не гарантія, що Україна зараз зможе швидко відтіснити росіян»,- відповів Мельник.

 

Він зазначив, що для розуміння ситуації потрібно порівняти темпи, з якими воюючі сторони можуть поповнювати резерв бронетехніки.

 

«Наскільки нам відомо, росіяни можуть відновити чи виробити до 10 танків за день. Саме тому ми сподіваємося, що Німеччина продовжить курс і з основними бойовими танками, і з іншою зброєю. Ми отримали близько 6% із 328  "Леопардів" Бундесверу. Ми не отримали жодного із 600 БТР Fuchs чи 300 бойових машин Wiesel. Дуже важливо, щоби Німеччина відігравала провідну роль – і тоді інші партнери будуть йти слідом», - зазначив Мельник.

 

Нагадаємо, 10 квітня міністерство оборони Німеччини проінформувало про черговий пакет військової допомоги, який передали Україні. Серед переданого – вантажівки та дрони-розвідувальники.

 

Як повідомляла УМ, канцлер ФРН Олаф Шольц закликав партнерів в ЄС якнайшвидше забезпечити Україну боєприпасами.